Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

"Η Ανάσταση του Μάικλ Τζάκσον "

Θα ήθελα να κάνω μια εξαίρεση και να σας παρουσιάσω το βιβλίο του Δημήτρη Σωτακη "Η Ανάσταση του Μάικλ Τζάκσον " παρότι μη Θρακιώτης είναι καλός φίλος.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Εύγλωττο και πικρό σχόλιο για ένα από τα πιο διαδεδομένα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην εποχή μας, την κατάθλιψη, είναι το μυθιστόρημα του Δημήτρη Σωτάκη που ανασταίνει τον Μάικλ Τζάκσον εκ νεκρών και τον προσεδαφίζει ανάμεσα μας. Γνωστή καταθλιπτική προσωπικότητα ο πάλαι ποτέβασιλιάς της ποπ, ο αιφνίδιος θάνατος του οποίου πριν από πέντε χρόνια, αποδόθηκε σε υπερβολική χρήση ψυχοφαρμάκων, σοκάροντας και προκαλώντας θλίψη στα εκατομμύρια των θαυμαστών του, αποκτά καταλυτικό και ανατρεπτικό ρόλο στο μυθιστόρημα του Δημήτρη Σωτάκη, η συγγραφική δημιουργία του οποίου χαρακτηρίζεται από «μαγικούς» αιφνιδιασμούς, παραδοξότητες, υπερβάσεις και ανατροπές για τον αναγνώστη.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 

Ο Δημήτρης Σωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει εκδώσει πέντε μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Το βιβλίο του “Η πράσινη πόρτα” (2002) ήταν υποψήφιο για το βραβείο  του περιοδικού “Διαβάζω”, ενώ το επόμενο μυθιστόρημά του, “Η Παραφωνία” (2005), μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στην Ολλανδία από τις εκδόσεις “Van Gennep”. Το μυθιστόρημά του “Ο άνθρωπος καλαμπόκι” ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το 2007, καθώς και για το βραβείο του περιοδικού “Διαβάζω”, ενώ “Το θαύμα της αναπνοής” (2009), τιμήθηκε με το βραβείο The Athens Prize for Literature του περιοδικού “(δε)κατα”. Μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο γράψιμο και τη μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου