Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Διαδραστική Ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε και θα λειτουργήσει σύντομα η καινοτόμος υπηρεσία miipharos της εταιρείας Kerverus.

To Πολεμικό Μουσείο είναι το πρώτο παγκοσμίως το οποίο εγκαθιστά την υπηρεσία ξενάγησης που στηρίζεται στην τεχνολογία ibeacon της Apple με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του πλήρη, προσωπική και διαδραστική ξενάγηση, εντός των χώρων του.

Ειδικότερα, σε πρώτο χρόνο θα υποστηριχθούν οι μεγάλες θεματικές ιστορικές ενότητες, με συσκευές miipharos.

Με την εγκατάσταση της εφαρμογής αυτής η οποία διατίθεται δωρεάν από το Appstore οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα κατά την επίσκεψη τους να παρακολουθούν στα κινητά τους λεπτομέρειες σχετικά με τα εκθέματα, να ξεναγούνται στη γλώσσα που θα επιλέγουν, αλλά και να παρακολουθούν σχετικά βίντεο και στιγμιότυπα από τις περιγραφόμενες χρονικές περιόδους και εκθέματα.

Ταυτόχρονα το μουσείο θα λαμβάνει στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των επισκεπτών, το φύλλο, την ηλικία και μετά από σχετική ανάλυση θα μπορεί να ενημερώνει τους επισκέπτες του αλλά για μελλοντικές εκδηλώσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή miipharos είναι η μοναδική πιστοποιημένη ως MFI (Made for iPhone) ελληνική εφαρμογή-συσκευή η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Bluetooth και αποτελεί την αιχμή της τεχνολογίας στην ξενάγηση-πλοήγηση εσωτερικών χώρων. Σύντομα θα υποστηρίζονται και συσκευές Android ενώ θα επεκταθεί και εξειδικευθεί η υπηρεσία σε περισσότερα κειμήλια και χώρους του μουσείου.


Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης το Πολεμικό Μουσείο καλεί τους επισκέπτες να ξεναγηθούν στις συλλογές που περιγράφουν τη νεότερη ιστορία της χώρας μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου